Culturele ANBI

De Groningsche Muziekvereeniging is een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (Culturele ANBI) en kan als zodanig gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en giften.

Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

Gegevens

De Belastingdienst wil het vertrouwen van het publiek in de filantropische sector bevorderen. Daarom wordt van de ANBI's openbaarheid verwacht, diverse gegevens dienen op de site te staan.
De namen van de bestuursleden en de contactgegevens, staan elders op deze site. Wat ontbreekt staat op deze pagina:

Het programmeren van kamermuziek van hoog niveau, uitgevoerd door bij voorkeur internationaal bekende musici, onder wie in elk seizoen verscheidene Nederlands musici. In het komende seizoen zijn dat Hannes Minnaar, Lenneke Ruiten, Thom Janssen en Rosanne Philippens.

De programmering betreft klassieke kamermuziek, waartoe wij ook solo pianomuziek en klassieke solozang rekenen, en omvat de klassieke periode tot en met hedendaagse composities (met incidenteel een compositie uit de barok).

In de seizoensfolders staan de concerten van de afgelopen jaren. De musici en de composities worden met name genoemd. Daarnaast staat er per concert een kleine inleiding.Op de concertavonden zelf, is er immer een uitvoerige inhoudelijke beschrijving van de uit te voeren werken beschikbaar.

* het onderhouden van een eigen website;

* het maken en verspreiden van een seizoensfolder;

* het beschikken over een database voor directe mail;

* het deelnemen aan de agenda van De Oosterpoort, die maandelijks wordt verspreid;

* een pagina-grote advertentie in de uitgave met het jaarprogramma van De Oosterpoort;

* het verspreiden van posters en flyers op plekken jn en om Groningen waar de doelgroep komt;

* het gebruik maken van de lokale media;

* zo mogelijk gebruik maken van radio 4.

NB: De kosten voor promotie zijn in seizoen 2014-2015  9% van het totale budget.

Alle bestuursleden en de vrijwilligers doen hun werk onbetaald, zij worden, desgewenst, beloond met 1 of 2 vrijkaartjes per concert.

De bezoekersaantallen lagen beduidend lager dan in het seizoen 2014- 2015. Ook waren er in 2014-2015 geen giften. Daarom is er een verlies op de rekening. Wel was er een sponsor, die ons gesteund heeft.

Jaarrekening 2015-2016

Jaarrekening 2014-2015