Cuarteto Quiroga met Camerata del CMSA

Kamerorkest van het Noorden

foto: Deborah Roffel

N.B.: Het extra concert op zondagmiddag 14 oktober in het Logegebouw van de Vrijmetselaren, Turfsingel 46, is geannuleerd

Cuarteto Quiroga

Cuarteto Quiroga foto: Josep Molina

Concert 1 | dinsdag 16 oktober 2018

Kamerorkest van het Noorden met het
Cuarteto Quiroga

Aitor Hevia, viool
Cibrán Sierra, viool
Josep Puchades, altviool
Helena Poggio, cello

G. Kurtág
Aus der Ferne III & V
D. Sjostakovitsj
Kamersymfonie nr. 1 (= strijkkwartet nr. 8 voor strijkorkest)
P. Tsjaikovski
Strijkersserenade op. 48

Het Spaanse strijkkwartet Cuarteto Quiroga heeft zijn naam gevestigd als een van de meest dynamische strijkkwartetten van onze tijd, en heeft al een waslijst aan internationale prijzen voor hun onafhankelijke en originele benadering van het strijkkwartet ­repertoire. Het ensemble, in 2003 opgericht, maakte in ons land furore tijdens de Zeister Muziekdagen 2016, en is meteen door de GMV gevraagd voor het seizoen 2017-18. «A beautiful tone combined with an unblemished technique […] every detail in the score is faithfully reproduced» (The Strad). Hun veelgeroemde cd’s omvatten werken van Haydn, Webern, Brahms, Turina en Granados en componisten van de Tweede Weense School.

Het Kamerorkest van het Noorden is een jong, professioneel en dynamisch kamerorkest in het Noorden van Nederland. Het wil mooie muziek delen met een breed publiek van jong tot oud, van klassiek tot modern. Het orkest speelt niet alleen, maar geeft ook uitleg over de gespeelde muziek.

Deze coproductie van het Kamerorkest van het Noorden en het Cuarteto Quiroga is door de GMV gestimuleerd, een spannend en uitdagend avontuur!