Kllenke Quartett

 

Concert 1 | dinsdag 11 oktober 2016

Klenke Quartett
Jascha Nemtsov, piano

Annegret Klenke, viool
Beate Hartmann, viool
Yvonne Uhlemann, altviool
Ruth Kaltenhäuser, cello

J.S. Bach
Delen uit "Die Kunst der Fuge"
Ullmann
Variationen und Fuge über ein hebräisches Volkslied für Klavier
Vsevolod Zaderatsky
4 delen uit de cyclus24 Präludien & Fugen für Klavier (Gulag 1937-1939)
Jarnach
“Musik zum Gedächtnis der Einsamen” für Streichquartett
Sjostakovitsj
Pianokwintet in g op. 57

› Bestel kaarten

Het Duitse Klenke Quartett is opgericht in 1991 en speelt nog steeds in ongewijzigde samenstelling. Alle vier studeerden aan de Hochschule für Musik ‘Franz Liszt’ in Weimar.

Het kwartet werd gecoacht door o.a. het Amadeus Kwartet en het Bartók Kwartet.

Enkele jaren geleden heeft het ensemble een cd-cyclus uitgebracht met Mozarts bekendste strijkkwartetten. Die ontlokte aan de pers reacties als “een muzikaal hoogtepunt” en “feilloos op elkaar afgestemd!”. In 2007 ontving het Klenke Quartett de prestigieuze Juryprijs tijdens het grote MIDEM-festival in Cannes, met de toelichting: “Ideale balans tussen intellect en gevoel”.

Pianist Jascha Nemtsov is zowel een zeer geslaagd solist als een uitmuntend vertolker van kamermuziek. Hij heeft een groot repertoire, en is gespecialiseerd in Russische muziek en werken van Joodse musici gecomponeerd tijdens hun verblijf in Theresienstadt.

Vooraf is er een kort optreden van de jeugdige cellist Caspar Westerman, eerste prijs winnaar van de landelijke finale van het Prinses Christina Concours 2016. Hij wordt begeleid door Irina Osetskaya, piano.