Trio Martinu

Pianotrio nr. 3
Dvořák
Pianotrio in f op.65

Drie prominente Tsjechische musici richtten in 1990 aan het Praags Conservatorium het Martinů pianotrio op, dat uitstekend thuis is in de muziek van hun geboorteland. Een bewijs daarvan is hun reeks van zes cd’s met muziek van Dvořák, Suk, Sjostakovitsj, Tsjaikovsky, Haydn en Beethoven (en de volgende met pianotrio’s van Martinů nog in de maak). Een van hun eerste successen was het winnen van een internationaal kamermuziek concours in Heerlen. De tournee 2015-2016 door Groot Brittannië en Nederland, met als hoogtepunt een optreden in het Concertgebouw (juli 2016) was zo succesvol, dat in 2017-2018 een nieuwe ronde met nieuwe programma’s zal volgen door beide landen. De start van de tournee is dit concert in Groningen.