Busch Trio  Foto: Blake Ezra

Pianotrio
J. Brahms
pianotrio H-dur opus 8

Sinds de oprichting in 2012 tijdens hun studie in Londen heeft het Busch Trio veel enthousiasme en waardering gekregen van het publiek en de critici bij de vele podia waar zij hebben opgetreden. Zijn pijlsnel stijgende faam bezorgt dit jonge pianotrio een volgeboekte agenda. Omri Epstein “de gevoelige pianist”, de in Nederland geboren Mathieu van Bellen met zijn “toon die glanst als zilver” en Ori Epstein “wiens spel je warm omhelst” koesteren een gezamenlijke passie voor kamermuziek. De Times schreef na een optreden in Wigmore Hall: “Hun moeiteloos musiceren maakte grote indruk, evenals de eenheid van gedachten en aanpak. Ze leken zelfs tegelijk te ademen”.

Mathieu bespeelt de prachtige Guadagnini viool (1783) van de legendarische violist Adolf Busch, naar wie het trio is vernoemd. Zij hebben ieder als solist prijzen gewonnen en samen wonnen zij in 2016 de Anton Kersjes Prijs. Momenteel heeft het Trio zijn basis in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

Vooraf is er een kort optreden van het duo Nynke Dijkstra (klarinet) en Welmoed Poelstra (piano), prijswinnaars van de finale Noord van het Prinses Christina Concours 2018.

- - - youtube - - - Van Baerle trio - - - youtube - - -en zangpedagoog. De keren dat deze bas-bariton in
eigen land te horen is, zijn schaars. Maar áls hij er is, dan
kun je rekenen op een bijzondere muzikale ervaring. Hij
heeft zijn hart verpand aan de l9de-eeuwse romantiek.
In dit concert met liederen van Schubert kan hij zich dan
ook volledig uitleven.
Zijn vaste begeleider en pianist Rudolf Jansen won in
1965 de Toonkunst Jubileumprijs en in 1966 de Zilveren
Vriendenkrans van het Concertgebouw. Naast zijn solocarrière
als pianist is Jansen zich steeds meer gaan richten
op liedbegeleiding en kamermuziek. Hij heeft etteljke
malen bij de GMV geconcerteerd als begeleider van o.m.
Elly Ameling en Christiane Oelze. Behalve Robert Holl begeleidt
hij regelmatig zangers als Andreas Schmidt, Monica
Groop, en Margriet van Reisen. Begin april 2011 gaf hij
samen met Robert Holl ‘de Mahler en Schubert Masterclass