Quator Ebene

Concert 3 | zondag 11 december 2016

Quator Ebène

Haydn
Strijkkwartet op. 76/2 “Kwinten”
Bartók
Strijkkwartet no 4
Beethoven
Strijkkwartet op.59/2 “Razumovsky”

› Bestel kaarten

 

Zij zijn opnieuw bij ons, tien jaar nadat zij overrompelend het 100-jarige jubileumseizoen van de GMV afsloten!
Lenneke studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde lessen bij o.a. Robert Holl, Hans Hotter en Elly Ameling. In 2002 won zij op het Vocalisten Concours in Den Bosch maar liefst vijf prijzen, waaronder de eerste en de publieksprijs.
Thom Janssen rondde zijn pianostudie in Utrecht cum laude af en heeft daarna een succesvolle carrière opgebouwd, gespecialiseerd in liedbegeleiding. Onder meer begeleidde hij masterclasses van Elly Ameling. Hij is docent aan het Haags Conservatorium en al vele jaren de vaste begeleider van Lenneke Ruiten. 
Elly en Thom hebben samen een cd opgenomen met Frans repertoire (‘Mélodies Françaises’) die wekenlang op de eerste plaats stond in de TROS Top 50 klassiek. Daaruit zal een heerlijke selectie klinken, afgesloten met de onvergetelijke Letzte Lieder van Richard Strauss.

.

Dit Franse kwartet uit 1999 is ongelooflijk veelzijdig. Het beweegt zich soepel van klassieke muziek naar jazz en speelt met absolute controle van klank en vorm zonder aan elegantie te verliezen.

Het viertal is herhaaldelijk onderscheiden. Al in 2004 won het het ARD Concours in München, het werd opgenomen in het BBC New Generation Artists Scheme (2006), het won een Grammy Award voor zijn strijkkwartetten van Debussy, Ravel, en Fauré, en de vier waren ‘Artists in Residence’ in Wigmore Hall – om maar enkele hoogtepunten te noemen. Vorig jaar voltooiden zij een onvergetelijke Amerikaanse tournee.