Oberon-Trio

L. van Beethoven
Schotse en Ierse folksongs
L. van Beethoven
Pianotrio nr. 4 in B op. 11 (Gassenhauer Trio)

De Duitse tenor Christoph Prégardien wordt wereldwijd geprezen om zijn vermogen de luisteraar mee te nemen in zijn uitvoeringen. Duik maar eens in zijn maar liefst 130 opnames bevattende discografie en luister bijvoorbeeld naar het album waarop hij samen met pianist Michael Gees op weergaloze wijze liederen van Schumann en Wagner vertolkt.
Voor dit concert maakt Prégardien een selectie uit Schotse en Ierse folksongs, die op verzoek van de Schotse uitgever George Thomson door Haydn en Beethoven van prachtige arrangementen werden voorzien. Prégardien wordt begeleid door het uit Berlijn afkomstige Oberon Trio, dat tussen de liederen door twee parels uit de pianotrioliteratuur ten gehore brengt. Zoals het beroemde Gassenhauer Trio, waarin Beethoven een aria uit de toen populaire komische opera L’Amor Marinaro van Joseph Weigl verwerkte. Gassenhauer verwijst naar de straten en steegjes in Wenen, waar het lied een hit was.