Rosanne Philippens

Mozart
Rondo KV 511
Ravel
Sonate voor viool en cello
pauze
Dvořák
Dumky Trio op. 96

Behoeft Menahem Pressler nog nadere toelichting? Na het indrukwekkende afscheidsconcert van het Beaux Arts Trio bij de GMV in 2008 treedt hij nog steeds op als solist en met kamerensembles. Op zijn 90ste debuteerde hij als solist bij het Concertgebouworkest! Na een carrière van meer dan zes decennia weet hij het publiek nog altijd te boeien.

Rosanne Philippens wordt beschouwd als één van Nederlands grootste viooltalenten. Zij studeerde o.a. bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths. In 2009 behaalde zij aan het Koninklijk Conservatorium haar diploma summa cum laude. In hetzelfde jaar won zij het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’, en in 2014 won zij de eerste prijs op het ‘International Violinwettbewerb’ in Freiburg.

Sinds 2015 bespeelt zij de ‘Barrere’ Stradivarius die jarenlang bespeeld is door Janine Jansen.

Torleif Thedéen treedt dit jaar meermalen op in het Kamermuziekfestival Utrecht.

Hij treedt op met toonaangevende orkesten zoals het London Philharmonic en het Royal Philharmonic. Zijn cd met de Bach cellosuites is zeer positief ontvangen, het BBC Music Magazine noemde het de ‘Editors Choice’.

Concert in samenwerking met De Oosterpoort.

Alina Ibragimova is door The Times omschreven als “een muzikante die totale toewijding combineert met volledige controle. Zij is voorbestemd een drijvende kracht te worden in de klassieke muziekwereld van de volgende decennia”.
Deze in Rusland geboren (1985) violiste studeerde aan de Gnessin Staatsacademie voor Muziek in Moskou alvorens ze met haar familie naar Engeland verhuisde. Zij won vele prijzen, waaronder de Royal Philharmonic Society Young Artist Award 2010, de Borletti-Buitoni Trust en een Classical BRIT Award. Haar Anselmo Bellosio viool (ca. 1775) ontving zij van Georg von Opel. Ze soleerde onder prominente dirigenten als Valery Gergiev en zij dirigeert zelf ook. Actief in de kamermuziek geeft Alina Ibragimova regelmatig recitals met haar vaste partner - sinds 2005- de pianist Cédric Tiberghien.
Cédric Tiberghien, geboren in 1975, is één van de meest verfijnde pianisten. Zowel als solist met 50 Concertos in zijn repertoire én als kamermusicus met o.a.het Ysaÿe Kwartet en het Psophos Kwartet heeft hij internationaal zijn sporen verdiend.
The Times schreef na één van hun gezamenlijke concerten: “Both of these players have the potential to conquer the world”.