Enrico Pace

Sonate 1948
Rachmaninoff
Sonate in g klein

Deze in Rusland geboren (1985) violiste studeerde aan de Gnessin Staatsacademie voor Muziek in Moskou alvorens ze met haar familie naar Engeland verhuisde. Zij won vele prijzen, waaronder de Royal Philharmonic Society Young Artist Award 2010, de Borletti-Buitoni Trust en een Classical BRIT Award. Haar Anselmo Bellosio viool (ca. 1775) ontving zij van Georg von Opel. Ze soleerde onder prominente dirigenten als Valery Gergiev en zij dirigeert zelf ook. Actief in de kamermuziek geeft Alina Ibragimova regelmatig recitals met haar vaste partner - sinds 2005- de pianist CeĢdric Tiberghien.
Cédric Tiberghien, geboren in 1975, is één van de meest verfijnde pianisten. Zowel als solist met 50 Concertos in zijn repertoire én als kamermusicus met o.a.het Ysaÿe Kwartet en het Psophos Kwartet heeft hij internationaal zijn sporen verdiend.
The Times schreef na één van hun gezamenlijke concerten: “Both of these players have the potential to conquer the world”.

De bekende en veelzijdige musici Quirine Viersen en Enrico Pace hebben afzonderlijk meermalen bij de GMV opgetreden, maar komen nu als top-duo voor het eerst samen bij ons. Zij brengen drie pakkende composities uit het cello-piano repertoire: vijf speelse korte stukken van Robert Schumann, de intrigerende en toegankelijke sonate van Paul Hindemith die te weinig op de podia klinkt, en de heerlijk laatromantische cellosonate van Sergej Rachmaninoff met zijn harmonische rijkdom.