Concert 4 | vrijdag 26 januari 2018

Brodsky Quartet

Deze in Rusland geboren (1985) violiste studeerde aan de Gnessin Staatsacademie voor Muziek in Moskou alvorens ze met haar familie naar Engeland verhuisde. Zij won vele prijzen, waaronder de Royal Philharmonic Society Young Artist Award 2010, de Borletti-Buitoni Trust en een Classical BRIT Award. Haar Anselmo Bellosio viool (ca. 1775) ontving zij van Georg von Opel. Ze soleerde onder prominente dirigenten als Valery Gergiev en zij dirigeert zelf ook. Actief in de kamermuziek geeft Alina Ibragimova regelmatig recitals met haar vaste partner - sinds 2005- de pianist CeĢdric Tiberghien.
Cédric Tiberghien, geboren in 1975, is één van de meest verfijnde pianisten. Zowel als solist met 50 Concertos in zijn repertoire én als kamermusicus met o.a.het Ysaÿe Kwartet en het Psophos Kwartet heeft hij internationaal zijn sporen verdiend.
The Times schreef na één van hun gezamenlijke concerten: “Both of these players have the potential to conquer the world”.