KCO met Jeroen Bal.

Martinů
Sextet (blazers)
Poulenc
Trio (hobo, fagot & piano)
Janáček
Mládí (blaassextet)
Poulenc
Sextet (blaaskwintet & piano)

Het Blaasensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest bestaat uit zeven goed op elkaar ingespeelde meesters op hun instrumenten: soloblazers van het wereldberoemde orkest. Zij spelen samen met pianist Jeroen Bal muziek van drie componisten die graag en origineel schreven voor blaasinstrumenten. Martinů, geïnspireerd door het bruisende Parijs van de jaren twintig, Poulenc die als lid van de ‘Groupe des Six’ een nieuw geluid liet horen in een snelle stroom van muzikale gedachten, en Janáček die op zijn 70e de herinneringen aan zijn jeugd (mladí) in Moravië verklankte. Laat u verrassen door hun welluidende maar zeker niet eenvoudige werken: dit ensemble kan het mooiste halen uit deze composities, die niet vaak live zijn te horen.