Amihai Grosz foto: Felix Rettberb

Amihai Grosz  Foto: Felix Rettberb

Jerusalem Quartet speelt Brahms op. 51 nr. 1

 

.

Jerusalem Quartet

 

Concert 5 | zaterdag 09 maart 2019

Jerusalem Quartet
met
Amihai Grosz, altviool

Amihai Grosz, viola

J. Brahms
Strijkkwartet op. 51 nr.1
J. Brahms
Altvioolsonate op. 120 nr. 2
J. Brahms
Strijkkwintet in G op. 111

› Bestel kaarten

Het Jerusalem Quartet is absolute wereldtop, geprezen om zijn passie, precisie en warmte. Sinds zijn debuut in 1996 werkt het kwartet aan een volle klankkleur met een perfecte balans tussen de hoge en lage stemmen. De leden van het kwartet bezochten al tijdens hun studie de masterclasses van de beroemde Zeister Muziekdagen, en zijn daar nu al vele jaren vaste gasten. Primarius Pavlovsky is daarvan bovendien artistiek directeur geworden.

NRC Handelsblad schreef: “Bij het Jerusalem Quartet vergeet je bijna dat er vier musici spelen. Als één organisme zingt het kwartet met een prachtig sonore klank en uitgebalanceerde frasen. Voorbeeldiger teamwork is nauwelijks denkbaar.” The Times: “Passion, precision, warmth, a gold blend: these are the trademarks of this excellent Israeli string quartet.” Gramophone: “Few command Brahms’s string quartet the way the Jerusalem do”. No need to say more! Geen wonder dat de GMV dit kwartet al driemaal eerder naar Groningen heeft gehaald.

Dit is het eerste concert van het Brahms-weekend dat zich op zaterdag 9 en zondag 10 maart afspeelt in de Kleine Zaal van De Oosterpoort.