Hannes Minnaar

K. Szymanovski
Roxana's Song
I. Strawinsky
Suite Italienne (arr. Dushkin)
L. van Beethoven
Sonate voor piano en viool No.9 in A majeur Op.47 “Kreutzer"

Het vorig jaar uitgestelde concert van Hannes Minnaar en Rosanne Philippens gaat niet door op dinsdag 2 maart 2021.

Inmiddels is bekend dat het voor de musici onmogelijk is dit concert volgend seizoen uit te voeren voor de GMV.  Hun drukke agenda's laten het voorbereiden van dit  eerste concert samen helaas niet toe.
Dit concert is definitief afgelast.

Jubileumconcert

Op uitnodiging van de GMV treden Rosanne Philippens en Hannes Minnaar voor het eerst samen op, in het 115e jaar van de GMV opgericht in 1905. Een unieke gebeurtenis! Het programma is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

Hannes Minnaar is Nederlands succesvolste pianist. Hij heeft vele prijzen gewonnen en op talloze podia gespeeld. Op 24 september 2020 is zijn nieuwe solo album 'Nox' uitgekomen.

Rosanne Philippens’ vioolspel kenmerkt zich door een perfecte techniek en de gedrevenheid om haar publiek mee te slepen, zoals al eerder bij de GMV in 2017.
De laatste jaren heeft zij zich extra verdiept in de bij het grote publiek vrij onbekende Poolse componist Karol Szymanovski (1882-19370. Van hem speelt ze een stuk uit een opera, 'Roxana's Song".