.

Bach
Piazzolla

Grote zaal 14:30 start programma, tijden onder voorbehoud

De Salon is een nieuwe serie van SPOT Groningen. Twee uur lang (plus pauze) vertolken gerenommeerde musici in een ontspannen setting de mooiste klassieke werken en gaat meesterinterviewer Coen Verbraak in gesprek met boeiende gasten. De grote zaal van De Oosterpoort wordt volledig omgetoverd tot een reusachtige, sfeervol ingerichte huiskamer, waar je geniet van een huiskamerconcert en talkshow ineen. Een mix van Podium Witteman en Zomergasten.

Zodra je de zaal binnenkomt, voel je je thuis. Je krijgt een drankje bij de bar en nestelt je in een van de gemakkelijke fauteuils of op de banken. Schoenen uit? Ach, waarom ook niet? Vervolgens luister hoe meesterinterviewer Coen Verbraak de diepte in duikt met zijn gasten: kunstenares TINKEBELL en schrijver en oud-politicus Jan Terlouw. Maar eerst is er muziek! Voor, tussen en na de gesprekken speelt violiste Isabelle van Keulen en haar ensemble de verrukkelijkste werken van Bach en Piazzolla.

Coen Verbraak

Coen Verbraak is programmamaker voor radio en tv en prijswinnend interviewer. Sinds 2011 is hij verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij grote, portretterende interviews maakt. Voor de NTR maakte hij tussen 2009 en 2018 de bekroonde serie Kijken in de ziel. Sinds 2019 maakt hij voor de NTR de serie In de Beste Families. Daarnaast publiceert Verbraak regelmatig boeken. In mei 2021 verscheen zijn boek De Molukkers.

Isabelle van Keulen Ensemble

Isabelle van Keulen is een van de bekendste musici van Nederland. Haar jarenlange liefde voor de tango deed van Keulen in 2011 besluiten om een eigen ensemble op te richten waarmee zij de muziek van Astor Piazzolla nieuw leven in blaast. Tijdens De Salon slepen de musici je mee in de melancholie en intensiteit die zo typerend is voor Piazzolla’s Tango Nuevo, afgewisseld met Bach, waaronder zijn beroemde dubbelconcert. Sinds 2012 is Van Keulen jurylid in het tv-programma Maestro

De Salon is een concept van violist Rosanne Philippens en in samenspraak met haar ontwikkeld door Yoram Ish-Hurwitz, programmeur klassieke muziek bij SPOT Groningen en artistiek directeur van Oranjewoud Festival, en Jantien Kurpershoek, theaterprogrammeur bij SPOT.