Severin von Eckardstein.

Pianokwintet opus 18
R. Schumann
Pianokwintet in Es op. 44

Het Blaasensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest bestaat uit zeven goed op elkaar ingespeelde meesters op hun instrumenten: soloblazers van het wereldberoemde orkest. Zij spelen samen met pianist Jeroen Bal muziek van drie componisten die graag en origineel schreven voor blaasinstrumenten. Laat u verrassen door de welluidende maar zeker niet eenvoudige werken van Martinů, Poulenc en Janáček die niet vaak live zijn te horen. Deze musici kunnen het mooiste eruit halen.Het jonge Duitse Atos Trio is niet zomaar een pianotrio.
In amper vijf jaar tijd won het de ene kamermuziekprijs
na de andere en ontwikkelde het zich tot een veelgevraagd
ensemble. Hun natuurlijke virtuositeit, fantasierijke
kleurcontrasten en vitale speelvreugde maken van elk concert
een spannende belevenis. Uit de recensies blijkt dat ze een
‘onweerstaanbaar en zelfs verslavend’ podiumgezelschap
zijn. Het Atos Trio brengt drie meesterwerken uit het
pianotrio repertoire:
Rachmaninovs eendelige ‘Trio Elégiaque’, een vroeg
werk dat duidelijk teruggrijpt naar de Russische romantiek;
het bekende ‘Geister’ trio, een voorbeeld van Beethovens
middelste stijlperiode; en Schuberts pianotrio opus 100: één
van de topwerken in het genre. Het melancholieke tweede
deel met de beroemde cellomelodie is in tal van films
gebruikt. De première van dit pianotrio in 1827 was zowat
het enige publieke succes dat Schubert in zijn leven mocht
meemaken. Alleen de Weense pers liet het afweten; die was
naar een optreden van hun idool Niccolo Paganini.
Met deze prachtige pianotrio’s waarin de leden van het
Atos Trio zowel solist als ensemblespeler zijn, maken zij hun
faam

Severin von Eckardstein won in 2003 de eerste prijs op het Koningin Elisabeth Concours in Brussel. Hij treedt veelvuldig op in solorecitals en met orkesten en was in 2009 al eens te gast bij de GMV in een solorecital.
Tianwa Yang is een groot viooltalent dat als 13-jarige al de 24 Caprices van Paganini opnam op cd. In 2003 kwam zij naar Duitsland voor een studie kamermuziek. Franziska Hölscher wordt geroemd om haar grote expressiviteit en betoverende toonvorming. Zij behoort tot de meest gevraagde violistes van de jonge generatie en trad op met o.a. Martha Argerich, Christian Poltéra en Antje Weishaas.
Nimrod Guez is altviolist, maar ook (barok)violist. Zijn internationale carrière als altviolist bestaat uit functies als groepsaanvoerder in belangrijke symfonie-orkesten en optredens in kamermuziekverband. Danjulo Ishizaka heeft eveneens een internationale achtergrond. Diverse prijzen en onderscheidingen onderstrepen zijn talent. Hij soleerde bij de grote orkesten, maar is ook geliefd als kamermusicus. Alle spelers delen een grote liefde voor de kamermuziek.